Følg oss:

10 ting å tenke på når du skal designe din egen walk-in-garderobe

Drømmer du om en walk-in-garderobe som matcher din smak og ditt behov perfekt? Her kommer 10 tips til planleggingsprosessen og veien fram mot den perfekte walk-in-garderoben..
1. Hvor skal garderoben stå?
Hvilket rom garderoben skal stå i, og hvordan rommet er utformet, påvirker alle videre valg i prosessen fram mot drømmegarderoben. Ta mål av den plassen du har, både høyde, bredde og dybde. Og er du i tvil om plasseringen, spør du Acmes garderobe-eksperter om hjelp. Vi har mange års erfaring med å finne gode løsninger, og vi kommer mer enn gjerne på befaring. Velger du Acme som leverandør, har du dessuten en helt spesiell mulighet for skreddersøm. Hos oss kan nemlig alle deler av våre garderober kan lages på mål – alt fra dører og skrog til hyller, garderobestenger og skuffer.
2. Vil du ha skyvedører på garderoben, eller en åpen løsning?
Noen har orden i sysakene og ønsker å vise fram innholdet, mens andre foretrekker å ha dører å lukke for å kunne skjule eventuelt rot. Hvilken type er du? Velger du åpen løsning, vil du antakelig ha en litt påkostet innredning som tåler å vises fram. Eller kanskje skal walk-in-garderoben din være et hemmelig kongerike med luksuriøse detaljer som bare du skal ha glede av? Hos Acme har vi innredning av svært høy kvalitet som tåler dagens lys og kritiske øyne – år etter år.
Hos Acme Garderobe Studio får du innredning som passer dine mål, vi leverer skuffer og hyller som utnytter plassen din best.
3. Er du fargeglad, eller foretrekker du nøytrale og dempede farger?
Skal du først investere i drømmegarderoben, er det lurt å gå for farger du virkelig liker. Acme har et stort utvalg av farger, både på dører og innredning. Et helhetlig fargevalg på dører og innredning gir et eksklusivt og harmonisk uttrykk, men er du mer glad i kontraster, kan det også være stilfullt. Vår innredning med 22 mm tykkelse finnes i hele 13 ulike farger, og går du for 19 mm, har du 4 farger å velge mellom. Også dørene våre finnes i et vell av farger – avhengig av hva slags dører du velger.
4. Hva slags dører liker du?
En skyvedør er ikke bare en skyvedør. De fleste garderobeleverandører selger enkle skyvedører i aluminium. Det gjør vi også, og de kan leveres i alle RAL-farger. I tillegg har vi en ekstra eksklusiv og flott dørvariant i treutførelse, som gjør garderoben til et møbel. Disse heter Frame, fordi de har brede rammer som ligner profilerte innerdører. Frame finnes i hele 8 ulike farger og kan ha så mange fyllinger du vil av ulikt slag — med samme farge som rammen, med speil eller vanlig klart glass. Frame er virkelig prikken over i-en i en stilfull walk-in-garderobe!
5. Hva skal få plass i garderoben din?
Hvordan innredningen bør utformes, kommer an på hva du skal oppbevare i garderoben din. Har du et stort utvalg av lange kjoler, trenger du mye hengeplass, er du en dressperson, er det kanskje buksehengere du vil ha plass til. Eller kanskje trenger du en hel garderobe full av skohyller? God planlegging skaper den beste garderoben med plass for akkurat ditt innhold, og Acme har et stort utvalg av innredningstilbehør. Garderobestenger, hyller, trådkurver eller skuffer – valget er ditt!
6. Hva bruker du oftest?
Hvordan du møblerer de ulike seksjonene i garderoben din, har stor praktisk betydning. Sørg for å ha best tilgang til det du bruker mest, det vil lette hverdagen din. Det du ikke trenger så ofte, kan gjemmes på et mindre tilgjengelig sted i garderoben. Igjen: Planlegging er nøkkelen! Bruk tid på å tenke gjennom plassering av ulike typer innredning, det vil du være glad for i årevis.
7. Hva vil du vise fram?
Har du noen lekre vesker du bruke som blikkfang, eller jakker eller kjoler som kan fungere som innredningsdetaljer? Sørg for å synliggjøre det du er stolt av, og gjem bort det som ikke gjør seg like godt på utstilling.
8. Hva er det lille ekstra som virkelig vil gjøre garderoben bruksvennlig?
Hva med et helfigursspeil? God belysning som gjør at du virkelig får oversikt? Et sted å sitte for å ta på sko? Sørg for å planlegge inn detaljene som du får ekstra stor glede av. Våre garderobeeksperter vet hva som vil heve garderoben enda et hakk, og står klare til å hjelpe deg.
9. Hvor mye er varige løsninger verdt?
En walk-in-garderobe er ikke noe du handler ofte, så her er det lurt å gå for kvalitet heller enn lavpris. Investerer du i en kvalitetsgarderobe, er det mange år til du trenger å oppgradere. I det lange løp er dette bedre både for lommeboka og miljøet. Acme vinner ikke priskrigen, men det er fordi vi utelukkende selger ting som varer. Våre skjøreste deler, hjulene på skyvedørene, har hele 15 års garanti. Det er trygt å vite.
10. Har du planene klare, eller trenger du noen å diskutere dem med?
Det er mange ting å tenke på når man skal planlegge en stor investering som det en walk-in-garderobe er. De færreste er spesialister på garderobeplanlegging før de har gjort det noen ganger. Da er det trygt å ha drevne garderobeplanleggere å spørre til råds. Hos Acme har vi 33 års erfaring med planlegging av kvalitetsgarderober, og har en unik ekspertise. I tillegg har vi en velfylt butikk der du kan se varene på nært hold og kjenne på kvaliteten. Ta turen til oss for gode råd og inspirasjon til stil, farger og utforming!